Web Analytics

Vereniging van Eigenaren

Vereniging van Eigenaren

Verduurzaming Vereniging van Eigenaren Tips en Trucs
1. Analyseer het energieverbruik. Voordat je met verduurzaming aan de slag kunt gaan, is het belangrijk om in kaart te brengen waar het energieverbruik naar toe gaat.

Hoeveel stoken alle bewoners? En hoe hoog zijn de kosten? Bespreek dit samen met alle bewoners en breng vervolgens in kaart waar je kunt besparen. 2. Houd rekening met de staat van het gebouw.

Bij het verduurzamen van een gebouw is het belangrijk om rekening te houden met de staat van het gebouw. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je eerst moet investeren in isolatie voordat je zonnepanelen kunt plaatsen. Denk daarom goed na welke stappen je moet zetten om tot een duurzaam gebouw te komen. 3. Maak gebruik van subsidies. Bij het verduurzamen van gebouwen zijn er verschillende subsidies beschikbaar. Bijvoorbeeld de Energiebespaarlening of de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Deze subsidies maken het voor VvE's mogelijk om met een relatief kleine investering grote stappen te zetten op het gebied van verduurzaming. 4. Neem een expert in de arm. Bij het verduurzamen kan het helpen om een expert in de arm te nemen. Een architect of bouwkundige kan bijvoorbeeld inzicht geven in de staat van het gebouw, terwijl een installateur meer kan vertellen over de mogelijkheden van zonnepanelen en isolatie. Op deze manier voorkom je dat je onnodig geld uitgeeft aan verkeerde keuzes. 5. Betrek alle bewoners bij de verduurzaming. Het is belangrijk om alle bewoners van het gebouw te betrekken bij het verduurzamen. Dit voorkomt dat er tegenstellingen ontstaan tussen bewoners die wel en niet willen meedoen aan de verduurzaming. Organiseer daarom een bijeenkomst voor alle bewoners en bespreek hoe jullie samen stappen kunnen zetten richting een duurzamere woningomgeving. Afsluiting Het verduurzamen van een gebouw kan een flinke investering zijn, maar op de lange termijn bespaar je er veel geld mee. Bovendien draag je bij aan een beter milieu. Door als Vereniging van Eigenaren de handen ineen te slaan en samen stappen te zetten, kom je tot een duurzaam gebouw waarin het fijn wonen is. Welke stappen ga jij zetten richting een duurzame woningomgeving?

VVE Verduurzaming

Link toevoegen

Link toevoegen